Story Best !


Wednesday, March 25, 2009

Afiq Idola Kecil Kemalangan ?

1st of all, saye nk tanye dulu kat kowang semue.. Kenal x Afiq tu sape ? Kalau belum kenal, Afiq ni ialah peserta Rancangan Idola Kecil 2008 anjuran TV9. Kalau xkenal, tengok jela video kat bawah ni : ~



Layan~

video
Jatuh Cinta Lagi - Afiq
OK ! Hari ni, 25 March 2009(Rabu) saya ke rumah adik Afiq (Idola Kecil).. Sebab..

Pada 24hb iaitu hari selasa, saye terima mesej dari mama afiq mengatakan : ''semalam (23hb) Afiq accident..'' . Ha ? Tekezut bile dpt mesej tu.. Terus calling Afiq. Mane taknye.. Mggu lepas, baru jer pegi tgk sepupu kat hospital Klang sebab accident jugak. Sepupu tu accident dkt jer ngn kawasan rumah Afiq. Kesian jugak sepupu saye coz kaki patah, tulang pipi patah. Muke pun teruk jugak..

Sepupu saye naik moto n kene langgar ngn kereta... So, telantar seminggu gak la dari hospital.. Mase hari Selase 24hb tu, sepupu saye tu dah boleh balik rumah.. So, sye satu family, pegi la hospital tlg2 and ikot anta gi umah die.. Sampai petang jugak la.. So, dalam kol 5 ptg, baru la kitorang selamat sampai kat rumah.. Elok je sampai umah, terus dapat mesej dari mama Afiq tu.. tu yang tekejot.. Sepupu baru je lepas accident, ni Afiq pulak.. Adoii.. X senang ati betul.. Tu yang terus call tu.. So, xde pape..
Then, hari ni 25hb,Rabu, Saye go la uma Afiq nk tgk die camne.. Sampai kat uma Afiq, ape lagi, terus jumpe Afiq nk tgk die cmne. Alhamdulillah.. Afiq xteruk..



Ni die Afiq Chomell tu.. Huhu
Tak teruk pown, tapi kesian kat Afiq.. Cedera ditangan iaitu tangan untuk memegang microphone.. Hehe.. camne pon, Afiq menerime 6 jahitan kat tapak tangan nye dengan jayanye.. ^.^.. Dan Afiq diberikan 'MC' selama seminggu. Tapi tadi die kate boring sebb kalo kat sekola ade kawan. Afiq, Afiq... Ceritenye, mase kene jaet tu, Afiq melolong.. Yela, mane taknye.. Saket tu.. Kalu saye pon menjerit.. Hahaha..

(sebenanye tangan Afiq ni bebalot.
tapi die bukak jap nk bagi tgk.. trus la amek gmbr. hihi)
Dalam kejadian ni, Afiq naik basikal and dilanggar dengan mat motor. Maybe moto tuh laju kowt. Camni, ape yg diceritekan mama Afiq ngn Afiq sendri, Mase kejadian tu Afiq baru lepas anta member die blk uma.. Uma member die seberang jalan jew. Means, kejadian tu, depan uma Afiq jer.. So, dengan dukacitanya., Afiq dilanggar ngn moto tuh, then, jatuh n tesungkur la ke jalan..

Saye ckp r ngn Afiq, naseb bek xkne muke, kalo x, da xensem da.. Hihi.. Afiq ckp ape ? Die ckp, kalo x, memang kne muke.. tapi die tahan gne tapak tangan die.. Tu yg koyak tu teseret tangan nyer tu.. Nasib baek la jugak die tahan.. Kalo x, muke lak koyak.. Adoii.. Sian Afiq.. So, of all, Afiq ok jerw.. Cume tangannye ade jugak luke2 siket.. And after kne jaet tu, Afiq demam.. Ape2 pon, kite doakan adik Afiq ni sehat selalu.. Sblm balik, Ku pesan kpd Afiq supaye lebih berhati2 next time.. c(:

Cerita Lain :

Komen Menggunakan Facebook


23 comments:

Lagi Cerita Menarik :

Copyright Amim Blog